Onze dagbesteding & activiteiten

Wij bieden diverse activiteiten, dagbesteding en projecten, allemaal in overleg met de deelnemers en gericht op groei binnen de eigen competenties.

Voor het geven van workshops, de houtbewerking en de horeca werken we met certificaten. Als je hierin voldoende vaardig bent, wordt dit beloond met een certificering.

Workshops

Er kunnen workshops worden geboden door en voor kwetsbare burgers. De workshops hebben verschillende thema’s. Voorbeelden: macramé, veilingkisten opknappen, schilderen, armbanden maken, zeepjeshangers maken en mozaïeken; vaak naar eigen inbreng.

Projecten

Wij hebben regelmatig projecten waaraan iedere deelnemer zijn steentje bijdraagt, o.a.

  • poppenhuis maken
  • kamerschermen maken
  • een groot houten ganzenbord
  • lampen maken

Dit alles van herbruikbare materialen. Wij zijn regelmatig op zoek naar recyclebare materialen.

Horeca

Wij eten gezamenlijk tussen de middag. Iedere week wordt er iets gebakken, waardoor je ook hierbij allerlei vaardigheden op kan doen. We werken met certificaten, zodat de deelnemer weet aan welke vaardigheden nog gewerkt kan gaan worden. Tegelijkertijd kunnen er dagjesmensen langs komen die wij desgewenst voorzien van koffie met gebak of een lichte lunch.

Houtbewerking

Hier wordt van alles gemaakt op het gebied van hout, van pallethout en steigerhout, zoals tafels, plantenbakken, schuifdeuren. dit meestal in opdracht, voor de verkoop.

Ook kleine artikelen voor de verkoop, o.a. stierenkoppen en lampen van restanten hout.

Wij houden ervan om te hergebruiken, of op te knappen.

Creativiteit

O.a schilderen, tekenen, handwerken, kaarten maken en naaien.

Ook sieraden en allerlei decoratieve artikelen maken we om mee naar huis te kunnen nemen of als kadootje te koop bij ons.

Huiswerkbegeleiding, taalstage

Na een schooldag is het fijn als er iemand even meekijkt en helpt bij het plannen van leermomenten naar tentamens/examens, en hulp bij het maken van samenvattingen. Voor statushouders gebruiken wij speciale technieken, die hen helpen bij het leren van de Nederlandse taal.