Onze dagbesteding & activiteiten

Wij bieden diverse activiteiten, dagbesteding en projecten, allemaal in overleg met de deelnemers en gericht op groei binnen de eigen competenties.

Voor het geven van workshops, de houtbewerking en de horeca werken we met certificaten. Als je hierin voldoende vaardig bent, wordt dit beloond met een certificering.

Workshops

Er kunnen workshops worden geboden door en voor kwetsbare burgers. De workshops hebben verschillende thema’s; zoals macramé, veilingkisten opknappen, schilderen, sieraden maken, zeepjeshangers maken en mozaïeken; vaak naar eigen inbreng.

Projecten

Wij werken regelmatig aan projecten waaraan iedere deelnemer zijn steentje kan bijdragen, o.a. het maken van:

  • plantenbakken;
  • cadeautjes, die verkocht worden via de webshop of bij het CWZ in Nijmegen;
  • houten spellen of speelgoed;
  • lampen.

Wij gebruiken bij voorkeur herbruikbare materialen. Wij zijn regelmatig op zoek naar recyclebaar hout of andere grondstoffen.

Horeca

Je eet gezamenlijk tussen de middag met de deelnemers die de hele dag aanwezig zijn. Iedere week wordt er soep gekookt, en/of iets gebakken. Je mag hierbij mee helpen en kun je ook allerlei vaardigheden op doen. We werken ook hierbij met certificaten, zodat je weet aan welke vaardigheden nog gewerkt kan gaan worden.

Tegelijkertijd kunnen er dagjesmensen langs komen die wij desgewenst voorzien van koffie of thee met gebak of een lichte lunch. Horeca wordt buiten geserveerd of kan worden afgehaald. 

Wij zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:30.

 

Houtbewerking

Hier wordt van alles gemaakt op het gebied van hout, van pallethout tot steigerhout, zoals bijvoorbeeld; tafels, plantenbakken, schuifdeuren en lampen. Grote projecten maken wij meestal in opdracht,  kleine artikelen, zoals decoraties,  maken wij voor de verkoop in onze winkel of webshop.

Wij houden ervan om te hergebruiken, of op te knappen.

Creativiteit

Bij ons kun je onder meer schilderen, tekenen, handwerken, hout branden, macrameeën, kaarten maken en naaien.

Ook is het mogelijk om  sieraden, sleutelhangers en allerlei decoratieve artikelen voor thuis te maken. Deze producten worden in onze (web)winkel verkocht.

 

Huiswerkbegeleiding, taalstage

Na een schooldag is het fijn als er iemand even meekijkt en helpt bij het plannen van leermomenten naar tentamens/examens toe. Ook kun je hulp krijgen bij het maken van samenvattingen. Voor statushouders gebruiken wij speciale technieken, die hen helpen bij het leren van de Nederlandse taal.