Faciliteiten op Neerloon

We zijn onlangs met een aantal deelnemers de dagbesteding gestart in Neerloon.

Op deze prachtige, landelijke locatie is het mogelijk om zowel in de frisse buitenlucht als binnen in de verbouwde loods verschillende, uitdagende activiteiten uit te oefenen.

Zo zijn er diverse soorten fruitbomen. Deze geven heerlijk, onbespoten vers fruit, wat eerst van de boom of struik wordt geplukt en vervolgens, door de deelnemers, de lekkerste taarten en jams van worden gemaakt. Ook kunnen de deelnemers meehelpen met de tuin en het landonderhoud.

Er is een ruime kas aanwezig waar allerlei groentes worden verbouwd. De deelnemers worden hier gestimuleerd om hun eigen moestuintje op te zetten.

Binnen, in de verbouwde loods, hebben we o.a. de mogelijkheid tot houtbewerking. De mooiste artikelen worden gemaakt, als het maar van (oud) hout is, bijvoorbeeld; plantenbakken, bankjes, tapasplanken en we knappen meubels op.

In de aangrenzende stal staan een aantal pony’s die het heerlijk vinden om verzorgd en geknuffeld te worden. Uiteraard zijn alle activiteiten begeleid door ons enthousiaste personeel, maar laten we de deelnemers graag hun eigen plannen en ideeën maken en uitvoeren.